Hirviö?


Olen jo pitkään, jo silloin kun muutin kotiini, ihmetellyt erästä häkkiä. Häkki sijaitsee just sillä korkeudella etten näe siihen, nuuskuja siitä saan ja ne nuuskut.. hmmm.. se on niinkuin raakapaisti, herkullinen, rapsakka ja jotenkin niin vikkelän oloinen! Öisin sieltä kuuluu rapinaa mutta untani se ei varsinaisesti häiritse, mammakin sanoi ettei yöllinen rapina enää kuulu makuuhuoneeseen kuorsaukseni läpi, joten en voi valittaa minäkään rapinasta. Tänään mamma tiputti pöydältä kurpitsan siemeniä maahan, joita juniori oli kaivertanut Halloween-kurpitsan sisälmyksestä, tarkkana poikana tietysti huomasin tilanteen ja nappasin niin monta suuhun kun kerkesin ja YÖK!!! Kauhea maku valtasi suuni, jopa keppi ulkona maistuu paremmalta tai lätäkössä muhinut käpy, mutta nämä siemenet.. suurimman osan sain syleskeltyä pois ja mamma auttoi kaapasemmalla poskista pois, hamstraamani loput siemenet... Yksi ajatus pälkähti vain mieleeni: Kuka noita syö?
Mamma käveli häkin luo "Tiku, Tikuuu...täällä on sulle namia." Häkissä kuuluu liikehdintä ja naps, siemenet on poissa. Monta siementä tuosta noin vaan kitusiin ja poskiin eikä mamman  tarvinnut kaivaa yhtäkään pois!! Nyt kiinnostus heräsi täysin, mikä hirviö häkissä asustaa, onko tämä hirviö kenties vaarallinen.. olenko vaarassa?! Varmuuden vuoksi haukahtelin ja hypähtelin, annoin varoituksen että minä, ritari rohkea, en pelkää moista siemenen syöjää, en vaikka hieman minua jännittikin mikä siellä on..  "Mikä Patu siellä on? Tahtooko Patu nähdä mikä häkissä asustelee.." Näiden hölmojen kysymyksien jälkeen mamma vihdoin tajusi että vastaus on KYLLÄ,
 ja nosti minut katsomaan tätä outoa öttiäistä.. Siellä oli pieni, hyvin pieni karvainen pallo. Pienet korvat ja pienen pieni häntä (pienempi kuin minulla jos vertaillaan livenä vieretysten) mutta nopea se oli. Mamma kertoi sen olevan kääpiöhamsteri ja huomasi varmaan alkavan nälkäni sillä muistutti ettei sitä saa syödä.. eikä se enää tuoksunutkaan rapsakalle paistille vaan kurpitsan siemenille..

Jotenkin kummasti ajatukseni jo juoksee huomiseen.. mamma kun puhui että jokavuotiseen perinteeseen kuuluu käydä katsomassa joella ylväänä seisoskelevan kekripukin poltto = Grillaaminen? Grilli.. liha.. Slurps...=)

Kekripukki









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti