Joulu


Tässä jälleen herätän "pahennusta" kun olen menossa isompaan pulkkaan..
Nyt on reissu onnellisesti takana ja olen palannut onnellisesti arkeen. Perheenihän pakkasi 23.12 auton ja sillä hetkellä kun minunkin rakkaani löhöpatjani heitettiin kuorman päälle niin hetken jo ajattelin että muutamme jonnekkin.. että se on menoa nyt rakas kotini,  mutta mamma selitti että nyt lähdetään joulunviettoon 3 yöksi, mökille, korpeen siis keskelle ei mitään.. No ei me loppujen lopuksi kauaksi minusta menty, yhden päiväunen verran matkasimme ja perille päästyäni, todellakin, paikalla oli isomökki, liitereitä ja ruuheja.. keskellä ei mitään. Mamma oli varannut Kuhmosta ison eräkämpän kun jokavuotinen, missä pukki jakaa lahjat, tulemmeko sinne  vai te tänne jne.. oli saanut mamman viime joulupäivänä sellaiseen tilapäiseen mielenhäiriöön ja varannut niin ison mökin että ukit, mummit ja Tampereen serkkuni (Iitu ja Masi) perheineen saimme viettää joulun ettei kukaan mene minnekkään ja kaikki ollaan saman katon alla, rauhoitutaan, nautitaan hiljaisuudesta ja luonnosta. Hiljaisuudesta mamma ja muu porukka saikin nauttia ellei... joku meistä "hännäkkäistä" kuullut jotain haukkumisen arvoista, siinä me sit haukuttiin kuka mistäkin suunnalta, tietämättä mitä haukuttiin mutta pääasia että haukuttiin..kait. Kävimme päivittäin pulkkamäessä joka oli toodella pitkä, pulkkamäessä tai lähinnä myös kävelyreissulla jossa pulkka oli mukana sain noottia epäurheijamaisuudesta käyttäytymisestä, mutta olisiko ollut parempi että olisivat vetäneet tyhjää pulkkaa???

Mökkiä ympäroi luonnonsuojelu metsä, johon oli istutettu vaikka minkä näköistä puuta ja oli metsäpolkuja näköalatorneille ja laavuille, tokihan me innokkaan ne koluttiin mutta eihän sinne mitään polkuja näin talvella ollut mut siellä minä pompin kuin aropupu konsanaan, ja juuri näitten reissujen TAKIA minä missasin sen olennaisen, JOULUATERIAN!! Vielä laatikoiden hautuessa uunissa minä vielä jaksoin haistella ja odottaa mutta sitten zzZZzzzz... Heräsin, lautasia kerättiin pois, uunissa ei tuoksusta päätellen muhinut enää edes hiilet, KINKKU oli poistunut pöydästä!!! Ja mamma sanoo " No niin Patukin heräsi mennäänkö ulkoilemaan?"  Mennäänpä hyvinkin ja mamman aukaistessa oven kusta luirautin oikein ison lammikon ulko-oven ekarapulle.. että siinäpä se.
Etsimis tehtävä, missä olen?
Pukin tullessa käymään.. nukuin silloinkin, mamman oli tarkoitus ottaa minusta kuva pukin sylissä muttei ollut raskinut herättää minua kun tirppojen laulaessa patjani vieressä oli kuorsaukseni kuullostanut kuin olisin joululaulua hyräillyt.. tiesin olevani lahjakas, mammalle se taisi tulla yllätyksenä? =) Mutta lahjoja jakaessa minä EN nukkunut vaikka mamma niinkin väitti! Siitä on vasemmalla oleva kuvakin todisteena, kyllä siinä on minun pääni! Ja olihan pukki minullekkin paketteja laittanut, ja miksipä ei olisi olenhan ollut tosi reipas. Tirpat kyllä tuumasi että lahjapino kasvaa mitä kiltimpi on.. mutta 3 on jo minusta elämää rakastavalle, täysin rinnoin nauttivalle ja oman arvon tuntevalle Ritari Ranskanbulla rohkealla oikeinkin hyvä saavutus =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti